Kalesta sanottua

"Ei Kale mikään rautakansleri ole. Meidän perheelle hän on Big Softy, jonka sanaan voi aina luottaa. Äänestä Pehmo-Kale Tampereen valtuustoon."
- Alexander Stubb, kansanedustaja

"Kale; harvinainen yhdistelmä monipuolista elämännäkemystä, -kokemusta ja Vankkumatonta Luottamusta yli kaikkien rajojen. Hänelle uskottu asia hoituu takuulla kuntoon. Päätöksenteko tarvitsee nyt kipeästi Kalen kaltaista jämäkkää visionääriä."
- Seppo Rantanen, sosiaalineuvos

" Kale tekee mitä lupaa. Kalen sanaan voi luottaa."
- Sanna ja Janne Ojanen

" Nykymaailmaa johdetaan verkostojen kautta. Kalella on ylivoimaiset kansalliset ja kansainväliset verkostot, joita tiedän hänen auliisti käyttävän yhteisten asioiden hoitamiseksi. Kale hallitsee ison kuvan ja on kiinnostunut myös arjen asioista. Varma valinta Tampereen tulevaisuuden puolesta"
- Harri Airaksinen, kaupunginvaltuutettu, toimitusjohtaja

"Olen tuntenut Kalervo Kummolan jo vuosikymmeniä. Kale on aina sanojensa mittainen mies. Tekee mitä lupaa. Jämäkkä, mutta myös empaattinen ja muut huomioonottava. Kuultuani, että Kale on lähdössä ehdolle valtuustoon voin vilpittömästi suositella häntä."
- Matti Heinivaho, tuottaja

"Paras ja tasa-arvoisin pomoni televisiourallani on ollut Kale Kummola."
- Lenita Airisto

"Tampereen kaupunginvaltuusto tarvitsee päätöksentekijäksi rautaisen talousosaajan, jolla on sydän paikallaan. Kuka siihen on parempi kuin sydämellinen rautakansleri? Siksi Kale."
- Harri Jaskari, kansanedustaja

"Olen tuntenut Kalen kauan. Hän on luotettava ja sydämellinen sekä kertoo mielipiteensä rehellisesti. Minulla on ollut ilo tehdä yhteistyötä myös työnmerkeissä Kalen kanssa Tammer-Golfissa, Tampere-talon kautta sekä Jääkiekon MM-kisoissa. Kale on hyvä johtaja, organisoija, erttäin yhteistyökykyinenja tiimihenkinen."
- Eeva Tamminen, ex-toiminnanjohtaja, Tammer-Golf

"Se tässä vaan harmittaa, että Kale viekoteltiin aikoinaan Tampereelle. Tasavallan kovimman luokan vaikuttajaa olisi kipeästi tarvittu Turussa. Hieno mies."
- Ilkka Kanerva, kansanedustaja

"Kale osaa erottaa isot ja pienet asiat ja keskittyy isoihin - tuntee kaikki ja saa aikaan."
- Jyri Häkämies, toimitusjohtaja, EK

"Kaleen voi aina luottaa, hän tekee aina minkä lupaa."
- Hjallis Harkimo, kansanedustaja

"Kalervo Kummola on näpertelyn vastakohta."
- Matti Apunen, johtaja, EVA

"Kale on ylivoimainen Tampereen asioiden hoitaja myös valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kale ei vatuloi eikä vempuiloi. Kalea tarvitaan."
- Miikka Seppälä, toimitusjohtaja, Särkänniemi Oy

"Kalessa on kovuutta ja särmää, mutta myös luonteen sielukkuutta ja herkkyyttä. Luotettava, yhteiseen hyvään pyrkivä. Kale on tahtoihminen, joka pyrkiitavoittesiinsa peräänantamattomasti ongelmia ja ihmistä ymmärtäen."
- Karin Nasib, eläkeläinen

"Johtaminen on TEAM-työtä, jonka Kale osaa.Kale on aidosti lasten, nuorten ja vanhusten asialla."
- Timo Jutila, EX-leijonakapteeni

"Kale vaikuttaa ensitapaamisella jurolta, mutta kun tutustuu paremmin tulee esiin auttavainen, lämmin, jopa herkkä ihminen, kun ei ole kyse ”Rautakanslerin” vastuullisista tehtävistä. Kalen laululla voisi mennä vaikka oopperan lavalle. Osaava ja jämäkkä johtaja."
- Pentti Isotalo, opettaja eläkkeellä, jääkiekkolegenda

"Olen tuntenut Kalen lähes 30 vuotta. Se on ollut erinomaista aikaa. Kale on uskomaton persoona, mutta myös aina ihmisiä huomioiva. Kalen ideat ja ennakkoluulottomuus sekä kiinnostus kulttuuria kohtaan on vailla vertaa. Kale on teräsbetonia."
- Ari Rasilainen, professori, Wurzburgin Musiikkikorkeakoulu, ylikapellimestari, Sudwestdeutsche Philharmonie, Superpesiksen hallituksen jäsen

"Kale on lämmin ja järkevä. Samaan aikaan luja johtaja ja hyväsydämminen nallekarhu. Mun luottotyyppi. Olen kiitollinen tästä oppi-isästä ja miehestä, joka sai mut uskomaan itseeni."
- Saara Saarteinen, tapahtumatuottaja

"Kale on myös hyvä kuuntelija."
- Raipe Helminen

"Kiitos Kale, kun olet antanut aikaasi myös tamperelaiseen jalkapalloon sekä määrätietoista osaamistasi. Menestys oli yhteinen."
- Ari "Zico" Hjelm

"Kalervo Kummola. Kaupungin asiat kuntoon! Vanhan liiton mies valtuustoon."
- Seppo Kovala, ex-kaupunginvaltuutettu

"Työtä tekemällä syntyy hyviä asioita, sen me molemmat tiedämme."

- Jutta Gustafsberg, valmentaja, yrittäjä